بهگزارش مرکز مطالعات سورین، روزنامه نشنال در مطلب تازه خود بهقلم «راغده درغام» نوشت: پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد (به اضافه آلمان) عزم خود برای انعقاد توافقی در 10 روز آینده به منظور مهار برنامه تسلیحات هستهای ایران را اعلام کردهاند و تلاش میکنند خطوط قرمز تعیینشده تهران و اسرائیل(رژیم صهیونیستی) را در توافق بگنجانند.
در همین حال، شرق و غرب هر دو چشم خود را بر روی دستیابی اسرائیل(رژیم صهیونیستی) به سلاحهای هستهای بستهاند.
و بنابراین، امروز، اسرائیل(رژیم صهیونیستی) و ایران هر دو کشور هستهای در درجات مختلف پیشرفت هستند.
در واقع، دلیل اصلی اینکه مذاکرات در حال انجام هنوز به سرانجام نرسیده، موضوع حساس نظارت و بازرسی است.
حتی در شرایطی که واشنگتن به دنبال کنترلهای سختگیرانه است، تهران از نظارت همهجانبه خودداری میکند.
به نظر میرسد اروپاییها در حوزه نظارت و بازرسی امتیازاتی به تهران میدهند.
اسرائیل(رژیم صهیونیستی) قاطعانه گفته است که هرگونه احیای توافقی را که به نگرانیهای عمیق این کشور رسیدگی نکند، رد خواهد کرد.
به نظر میرسد قدرتهای اروپایی فرانسه، آلمان و بریتانیا، بیشتر نگران خطوط قرمز ایران هستند تا خطوط قرمز تعیینشده توسط اسرائیل. آنها معتقدند که میتوانند به همراه واشنگتن نگرانیهای اسرائیل(رژیم صهیونیستی) را کاهش دهند.
روسیه از موضع نفوذ با دولتهای ایران و اسرائیل(رژیم صهیونیستی) عمل میکند و از مذاکرات هستهای برای بازگرداندن جایگاه جهانی که بابت جنگ اوکراین از دست داده، بهره میبرد و در واقع، غرب آسیا را بهعنوان صحنهای میبیند که میتواند اعتبار خود را مجدداً بر آن تثبیت کند.
سوالی که مطرح میشود این است که آیا قدرتهای جهانی پیامدهای توافق هستهای بر امنیت جمعی کشورهای عربی را بررسی میکنند؟
مسکو معتقد است که نفوذ و اقدامات ایران در غرب آسیا، چه مستقیم و چه از طریق حزبالله، توقفناپذیر است.
بنابراین، سفرای غربی در بیروت موظفند که پیامدهای چنین توافقی را برای دولتهای متبوع خود شرح دهند. ادامه رهبری جهانی کاخ سفید به این معناست که واشنگتن مسئولیت اصلی هرگونه توافق با ایران را بر عهده دارد.