بهگزارش مرکز مطالعات سورین، نشریه جروزالم پست در یادداشت تازه خود بهقلم «سث فرانتزمن» نوشت: یکی از دلایلی که موشکهای ایران در کانون توجه قرار دارند، تهدیدی است که این موشکهای دارای برد بلندتر برای اروپا ایجاد میکنند.
ایران پهپادهای مسلح روسیه را تامین کرده است و برنامه موشکی آن بهطور فزایندهای بهعنوان یک تهدید فزاینده در خارج از غربآسیا شناخته میشود.
موشکی که ایران در آخرین آزمایش خود استفاده کرده، موشک نسل چهارم خرمشهر به نام خیبر است.
موشکهای کلاس خرمشهر از سال 2017 آزمایش شده است و فرانسه و آمریکا هر دو در مورد این آزمایش صحبت کردهاند.
آمریکا توسعه این نوع موشکها را تهدیدی جدی خوانده و میگوید با توسعه بیشتر آنها مخالف است.
ایران بر این باور است که به موشکهای بیشتری مانند این نیاز دارد تا قدرت خود را در اطراف منطقه به نمایش بگذارد و مانند دهه 1980 با عراق مجبور به جنگیدن در خاک خود نشوند.
وزارت دفاع ایران با اشاره به استفاده از سیستم موتور پیشرفته و سیستم کمک ناوبری با کلاهک بزرگ، گفته است که این پیشرفتهترین نسخه از موشکهای ایرانی است.
این موشک همچنین از هدایت و کنترل فاز فعال، هدایت و کنترل فاز میانی بهره میبرد. رسانههای دولتی ایران اعلام کردند که موشک نسل چهارم «هدایت دقیق» با برد 2 هزار کیلومتر است.
گزارشهای رسانههای دولتی ایران نیز این موشک را موشکی «رادارگریز» توصیف کردند.
بر اساس گزارشها، این هواپیما از جو زمین خارج میشود و تا 16 ماخ سفر میکند و در 8 ماخ دوباره وارد جو میشود و دارای یک سیستم هدایت و کنترل منحصر به فرد است که میتواند مسیر خود را در حین حرکت به فضای بیرونی و ورود مجدد به زمین جو تنظیم کند.
برای مسکو، این احتمال وجود دارد که هرگونه موفقیت ایران با موشک و پهپاد به روسیه کمک کند که غرب را از جنگ خود در اوکراین منحرف کند.
ایران این موشکها را مخفیانه تولید نمیکند، بلکه دوست دارد آنها را به رخ بکشد.
ارسال موشکها به سوریه، لبنان و عراق باید جدی گرفته شود.
تهدید کلی برای کشورهایی مانند اسرائیل این است که این موشکها کلاهکهای بزرگی دارند و ممکن است بخشی از تلاش بزرگتر ایران برای تسلیحسازی برنامه هستهایاش باشد