loader image

جستجو

Will the war in Zaporozhye end in a nuclear catastrophe1

نشنال اینترست:
جنگ در زاپروژیا به فاجعه هسته‌ای ختم می‌شود؟

مرکز مطالعات سورین

چکیده

روزنامه «نشنال اینترست» به‌نقل از رییس جمهور اوکراین، نوشت: تنها خروج کامل روس‌ها از اطراف نیروگاه اتمی زاپروژیا و بازگرداندن کنترل کامل اوکراین بر اوضاع اطراف نیروگاه، ضامن بازگرداندن ایمنی هسته‌ای برای تمام اروپا خواهد بود

فهرست مطالب

به‌گزارش مرکز مطالعات سورین،‌ روزنامه نشنال اینترست در مطلب تازه خود به‌قلم «مارک اپیکسوپوس» نوشت: بنا بر گزارش‌ها، نیروگاه زاپروژیا در جنوب شرقی اوکراین روز پنجشنبه بار دیگر گلوله‌باران شد و روسیه و اوکراین دوباره یکدیگر را به این حمله متهم کردند.

شرکت دولتی اوکراینی که این نیروگاه را اداره می‌کند، اعلام کرد: «پنج حمله در نزدیکی دفتر مدیریت کارخانه درست در کنار محل جوشکاری و تأسیسات ذخیره‌سازی مواد تشعشع‌‌زا صورت گرفته است و چمن یک منطقه کوچک آتش گرفت، اما خوشبختانه به کسی آسیبی نرسید.»

مقامات کی‌یف، نیروهای روسیه را به شلیک راکت از مواضع نزدیک نیروگاه برای تهدید آن‌ها، متهم کرده‌اند.

«پترو کوتین» -مسئول انرژی اوکراین- گفت: «آن‌ها [نیروهای روسی] از نیروگاه مانند سپری در برابر نیروهای اوکراینی استفاده می‌کنند، زیرا هیچ اوکراینی‌ای نمی‌تواند به نیروگاه حمله کند».

«ولودیمیر زلنسکی» که پیشتر گفته بود نیروهای روسی «تروریست هسته‌ای» هستند، از روسیه خواست که کنترل مناطق اطراف نیروگاه را به اوکراین واگذار کند.

وی گفت: تنها خروج کامل روس‌ها از اطراف نیروگاه اتمی زاپروژیا و بازگرداندن کنترل کامل اوکراین بر اوضاع اطراف نیروگاه، ضامن بازگرداندن ایمنی هسته‌ای برای تمام اروپا خواهد بود. کارخانه زاپروژیا در اوایل ماه مارس تحت کنترل روسیه قرار گرفت. تکنسین‌های اوکراینی در آنجا با کاهش ظرفیت به کار کارخانه ادامه دادند.

«رافائل ماریانو گروسی» مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: حملات گزارش‌شده در صورت ادامه، می‌تواند عواقب فاجعه‌باری داشته باشد.

گروسی گفت: «هرگونه اقدام نظامی که امنیت هسته‌ای را به خطر می‌اندازد، باید فورا متوقف شود. این اقدامات نظامی در نزدیکی چنین تأسیسات هسته‌ای بزرگی می‌تواند به عواقب بسیار جدی منجر شود.»

گروسی هشدار داد که تضمین در دسترس بودن برق مورد نیاز برای تأسیسات زاپروژیا حیاتی است.

کارشناسان گفتند که ادامه گلوله‌باران می‌تواند به زیرساخت‌های تاسیسات آسیب جدی وارد کند و احتمالاً باعث انفجار شود.

«ام وی رامانا» -فیزیکدان به الجزیره- گفت: «راکتورها نیاز دارند دائماً با عبور آب از آن‌ها خنک شوند.

اگر آن جریان آب به نحوی قطع شود، آنگاه راکتور ممکن است به شدت گرم شود و اورانیوم شروع به ذوب شدن خواهد کرد. این فشار بالایی ایجاد می‌کند و ممکن است راکتور منفجر شود.»

کرملین که کی‌یف را مسئول حملات بی‌امان اوکراین علیه نیروگاه توصیف می‌کند، اعلام کرد که از ماموریت آژانس بین المللی انرژی اتمی برای جمع‌آوری اطلاعات درباره حملات گزارش‌شده استقبال می‌کند.