بهگزارش مرکز مطالعات سورین، وبگاه جوئیش نیوز سیندیکیت در یادداشت خود بهقلم «یواولیمور» نوشت: در چند هفته گذشته صحبت از حمله اسرائیل (رژیم صهیونیستی) به ایران در میان بود. مقامات ارشد در تشکیلات دفاعی و رده سیاسی اسرائیل (رژیم صهیونیستی) یکی پس از دیگری به صراحت اعلام کردهاند که همه گزینهها روی میز است تا از دستیابی ایران به سلاح هستهای جلوگیری شود. هدف روشنی از این تهدیدها وجود دارد: تحت فشار قرار دادن قدرتهای غربی، به ویژه آمریکا، برای اتخاذ یک رویکرد تهاجمیتر در قبال تهران.
اسرائیل (رژیم صهیونیستی) یک دهه پیش تهدید مشابهی را انجام داد و میخواست دنیا ببیند که نیروی هوایی این کشور در حال انجام پروازها و حملات دوربرد است و درباره زمان حمله به بحث نشستهاند.
جهان به خاطر احتمال حمله اسرائیل (رژیم صهیونیستی) دست به اقدام زد. آمریکا مذاکرات محرمانهای را با ایران آغاز کرد که منجر به امضای برجام در سال 2015 شد. ایران غنیسازی اورانیوم را متوقف کرد.
با اجرای برجام، اسرائیل (رژیم صهیونیستی) از خود رضایت کافی داشت. با این فرض که تا زمانی که توافق لازم الاجرا بود، هیچ اقدام نظامی علیه برنامه هستهای ایران انجام نمیشد و تدابیر حمله به حالت تعلیق درآمد.
حتی پس از خروج آمریکا از توافق هستهای در سال 2018، اسرائیل (رژیم صهیونیستی) در خواب غفلت باقی ماند. فرض آنها بر اساس سه سناریو بود: دولت تهران تحت تحریمهای فلجکننده اعمال شده توسط آمریکا پس از خروج از توافق، فرو میپاشد. ایرانیها تقاضای یک قرارداد جدید را میکنند و بنابراین میتوان آن را به توافقی بهتر، قویتر و طولانیمدت تبدیل کرد. یا دونالد ترامپ دوباره انتخاب میشود و دستور حمله آمریکا به تاسیسات هستهای ایران را میدهد.
هیچ کدام از اینها محقق نشد. ایرانیها بهطور چشمگیری مصمم بودند. خروج آمریکا از توافق باعث شد تا ایرانیها توسعه هستهای خود را بهبود بخشند. اخیراً آنها غنیسازی را در تأسیسات زیرزمینی فردو آغاز کردند که در برابر حمله احتمالی بسیار مقاوم است.
اسرائیل (رژیم صهیونیستی) همه اینها را از نزدیک دنبال میکند، اما پاسخ دادن به آن خیلی طول کشید. مثلاً برای حمله به ایران نیاز به سوختگیری در هوا خواهد بود. در حال حاضر، نیروهای دفاعی اسرائیل (رژیم صهیونیستی) به هواپیماهای 50 ساله وابستهاند که نیاز به تعویض فوری دارند.
با انتخاب بایدن بهعنوان رئیسجمهور، گزینه حمله آمریکا به ایران کنار گذاشته و سرانجام همه چیز برای اسرائیل (رژیم صهیونیستی) روشن شد.
به گفته «سیما شاین» -رئیس سابق بخش تحقیقات موساد- «هیچ نخستوزیر اسرائیل اجازه دستیابی ایران به قدرت هستهای را نخواهد داد. سوالی که باید از خود بپرسیم این است که میخواهیم با حمله به چه چیزی برسیم و چقدر توانایی انجام آن را داریم.»
برنامهریزی برای حمله هوایی علیه اهداف در ایران طولانیتر از آن چیزی است که فکر میکنید. یکی از مقامات ارشد ارتش اسرائیل (رژیم صهیونیستی) این هفته گفت که «ما تصمیم سریع نمیگیریم. به زمان زیادی نیاز داریم تا سیستم را برای جنگ آماده کنیم.»
برخی از مقامات فکر میکنند که اسرائیل (رژیم صهیونیستی) باید از فرصت حمله برای از بین بردن هر چه بیشتر توانمندیهای ایران استفاده کند – و به ویژه دولت را از طریق حمله به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیثبات نماید.
بعید است که این حمله مانند حملات عراق یا سوریه به آرامی انجام شود. نه تنها ایران در زمینه دفاع پیشرفت کرده است، بلکه عملیاتی مانند این به دلیل تعداد زیاد هواپیماهایی که در آن شرکت میکنند، ناگزیر با مشکلاتی مواجه خواهد شد.
حمله به ایران از طریق هوایی پیچیده خواهد بود.
علاوه بر این، احتمالاً حملات هوایی به تنهایی برای تخریب تأسیسات هستهای زیرزمینی ایران کافی نخواهد بود. راههای زیادی برای ورود به ایران وجود دارد، اما این کشور بزرگ و رفتوآمد در آن دشوار است، خصوصا زمانی که مجبور باشید مخفیانه این کار را انجام دهید.
یک مقام سابق دفاعی خاطرنشان کرد: اگر ما حمله کنیم و برنامه هستهای ایران را یک یا دو سال به تعویق بیندازیم، عملا کاری نکردهایم. باید مطمئن باشیم که صدمات قابل توجهی وارد شده است و آنها را برای سالهای طولانی متوقف میکنیم.»
در سال 2010، آمریکا هشدار داد که حمله اسرائیل (رژیم صهیونیستی) به ایران منجر به یک جنگ جهانی خواهد شد.