بهگزارش مرکز مطالعات سورین، وبگاه دیفنس وان در مقاله خود بهقلم «پاتریک تاکر» نوشت: آمریکا اخلاق، اصول و شیوههای استفاده از هوش مصنوعی در زمینههای نظامی را در بیانیهای جدید بیان میکند، با این امید که ارسال کنندگانی از سراسر جهان به آن اضافه شوند.
این اعلامیه قصد دارد «تضاد» بین رویکرد آمریکا و آنچه یک مقام ارشد دفاعی آن را «سیاستهای مبهمتر کشورهایی مانند روسیه و چین» خواند، برجسته کند.
«بانی جنکینز» -معاون وزیر آمریکا در امور کنترل تسلیحات و امنیت بینالملل- این بیانیه را در کنفرانس هوش مصنوعی در جنگ در هلند اعلام خواهد کرد.
جنکینز در ایمیلی به دفاع وان گفت: «هدف از بیانیه سیاسی، ترویج رفتار مسئولانه در کاربرد هوش مصنوعی و خودمختاری در حوزه نظامی، ایجاد اجماع بینالمللی پیرامون این موضوع و اتخاذ تدابیری برای افزایش شفافیت، ارتباطات و کاهش خطرات درگیریهای غیرعمدی است.»
یک مقام ارشد وزارت امور خارجه روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: یکی از جنبههای کلیدی این بیانیه این است که هر کشوری که آن را امضا کند، موافقت میکند که انسانها را در استفاده احتمالی از سلاحهای هستهای مشارکت میکنند.
این بیانیه همچنین بهصورت شفاهی حامیان را به سایر هنجارها و دستورالعملها در مورد توسعه و استقرار هوش مصنوعی در جنگ متعهد میسازد. این اصول بر نحوه ساخت، آزمایش و اجرای برنامههای هوش مصنوعی در ارتش حاکم است تا اطمینان حاصل شود که برنامهها همانطور که قرار است کار میکنند و انسانها میتوانند آنها را کنترل کنند.
سازمان ملل در حال حاضر درباره استفاده از خودمختاری مرگبار در جنگ بحث میکند؛ اما این بحث تنها جنبه بسیار کوچک و خاصی را در مورد اینکه چگونه هوش مصنوعی، ارتشها را در سراسر جهان متحول میکند، در بر میگیرد.
آمریکا اکنون این فرصت را میبیند که سایر کشورها را برای موافقت با هنجارهایی که سایر کاربردهای نظامی هوش مصنوعی را تحت تأثیر قرار میدهند، از جمله مواردی مانند جمعآوری دادهها، توسعه، آزمایش و ارزیابی و نظارت مستمر، جلب کند.
وزارت امور خارجه و پنتاگون نیز امیدوارند که حامیانی فراتر از شرکای معمول خود را جذب کنند.
وزارت امور خارجه آمریکا میگوید: «ما میخواهیم آن را گسترش دهیم تا به مجموعه وسیعتری از کشورها برسیم و خرید بینالمللی را آغاز کنیم، نه فقط خرید ناتو، بلکه در آسیا و حتی خرید از کشورهای آمریکای لاتین».
ما بهدنبال این هستیم که کشورهایی در سراسر جهان درباره این موضوع بحث کنند، بنابراین، آنها پیامدهای توسعه و استفاده نظامی از هوش مصنوعی را درک خواهند کرد، بسیاری از آنها فکر میکنند که این فقط یک موضوع رقابت قدرت بزرگ است، در حالی که واقعاً وجود دارد و پیامدهایی برای کل جامعه بینالمللی به همراه دارد.
در حالی که این بیانیه بهطور خاص به این موضوع نمیپردازد که چگونه کشورهایی که آن را پذیرفتهاند با ارتش آمریکا بهطور مؤثرتری عمل خواهند کرد اما این امر با احساسات ابرازشده توسط دولت بایدن، بهویژه جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی، در مورد نیاز به کشورهای دارای ارزشهای دموکراتیک مشترک برای همسویی با سیاستهای فناوری جهت ایجاد پیوندهای قویتر، همسو میشود.
این مقام ارشد دفاعی به خبرنگاران گفت: «ما فکر میکنیم که اکنون فرصتی داریم که بهنوعی جلو برویم و هنجارهای قوی رفتار مسئولانه را ایجاد کنیم که میتواند برای همه کشورها مفید باشد و با تعهداتی که ما نسبت به حقوق بینالملل بشردوستانه و قانون جنگ دادهایم، سازگار است
. نه چین و نه روسیه علناً اعلام نکردهاند که چه رویههایی را برای اطمینان از اینکه سیستمهای هوش مصنوعی نظامیشان بهطور ایمن و طبق برنامه عمل میکنند، اجرا میکنند.»