بهگزارش مرکز مطالعات سورین، نشریه فارن افرز در یادداشت تازه خود بهقلم «ماکسیم میرونوف» نوشت: پس از اینکه «ولادیمیر پوتین» -رئیسجمهور روسیه- کریمه را در سال 2014 تصرف کرد، آمریکا و متحدانش مجموعهای از تحریمهای نسبتا ملایم را علیه روسیه اعمال کردند.
این اقدامات باعث سقوط روبل و کاهش رشد تولید ناخالص داخلی روسیه شد، اما مبلغان کرملین این آسیب را کماهمیت جلوه دادند و با گذشت زمان، اقتصاد به ثبات رسید.
اقدامات تنبیهی که آمریکا و متحدانش از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین به اجرا گذاشتهاند، میتواند برای مردم عادی این کشور فاجعهبار باشد.
اما اکثریت قریب به اتفاق روسها، حتی تحصیلکردهها، تصوری از آینده ندارند. کمبود کالاهای اساسی، بیکاری انبوه، و حتی محدودیتهای سفر برای جلوگیری از فرار سرمایههای انسانی میتواند به واقعیت تبدیل شود.
واشنگتن و متحدانش بانک مرکزی روسیه را از انجام معاملات دلاری منع نموده، بیشتر ذخایر ارز خارجی این کشور را مسدود و تحریمهایی را علیه مهمترین مؤسسات مالی روسی وضع کردهاند.
آنها هفت بانک روسی را از سوئیفت، که بهعنوان ستون فقرات سیستم مالی جهانی عمل میکند، حذف و تراکنشها با بسیاری از شرکتهای بزرگ دولتی روسیه را محدود کردند.
در نتیجه این اقدامات، روسها به زودی با کمبود محصولات اساسی مواجه خواهند شد.
روسیه به شدت به تجارت بینالمللی وابسته است. اما حتی شرکتهای مایل به معامله با این کشور، به زودی برای انتقال کالا مشکل خواهند داشت.
درآمدهای صادراتی این کشور به میزان قابلتوجهی کاهش خواهد یافت، زیرا مصرفکنندگان در غرب از خرید کالاهای روسی خودداری میکنند.
روسها تنها کسانی نیستند که برای اتفاقات آینده آمادگی ندارند. کشورهای غربی که این تحریمها را اعمال کردهاند، به طور کامل به پیامدهای احتمالی آن فکر نکردهاند.
در طول 20 سال گذشته، رهبر روسیه یک ماشین تبلیغاتی قدرتمند ساخته است. در حال حاضر، حدود نیمی از مردم روسیه از جنگ حمایت میکنند.
کشورهای غربی باید با مردم روسیه متحد شوند تا به صورت هدفمند، رهبران این کشور را تحت فشار قرار دهند.
واشنگتن و بروکسل باید برخی از گستردهترین اقدامات خود را نسبت به روسهای معمولی کاهش دهند.
در عوض، آنها باید فقط الیگارشها و مقامات عالیرتبه روسیه را هدف قرار دهند و داراییهای آنها را در خارج از کشور مصادره کنند و مرزها را به روی آنها و اعضای خانوادهشان ببندند.