بهگزارش مرکز مطالعات سورین، پایگاه خبری میدل ایستآی در یادداشت تازه خود بهقلم «محجوب زویری» و «لاکشمی ونوگوپال منون» نوشت: امارات سال میلادی را با رویکرد سیاست خارجی اصلاح شده با هدف تقویت مشارکت تجاری و ثبات آغاز کرد. ماهیت طرح این بود که سیاست نیابتی و مداخله نظامی را با دیپلماسی و گفتگو جایگزین کند.
این کشور با خروج نیروهایش از یمن در سال 2019، سیاست خود را تغییر داد و ظاهراً هدف آن پایان دادن به جنگ قدرت بین دولت هادی و جداییطلبان جنوبی بود. اما به نظر میرسد که امارات از مناقشه یمن فاصله نگرفته است.
هفته گذشته، حوثیها شلیک موشکهای بالستیک متعدد به ابوظبی و مرکز تجاری دبی را تأیید کردند. «یحیی سریع» -سخنگوی نیروهای مسلح یمن- هشدار داد که مقر شرکتهای چند ملیتی در امارات در آینده نزدیک هدف موشک قرار خواهد گرفت.
حوثیها میدانند که اماراتیها با وجود خروج نیروها، همچنان نقش مهمی در درگیری ایفا میکنند. برخی از نیروهای زبده در یمن توسط امارات حمایت و تامین مالی میشوند و در عملیات مأرب و شبوه مشارکت دارند.
اماراتیها با تلاش برای برقراری توازن در روابط دیپلماتیک با ایران و اسرائیل(رژیم صهیونیستی) و عادیسازی ارتباط با تلآویو به عنوان بخشی از توافق آبراهام در سال 2020، در شرایط سختی قرار گرفتهاند.
اسرائیل(رژیم صهیونیستی) حمایت امنیتی و اطلاعاتی خود از امارات را اعلام نمود و به حمله حوثیها در این ماه واکنش نشان داد. قصد تلآویو، سرمایهگذاری در وضعیت موجود به منظور خنثی کردن رقیب اصلی خود، ایران، است. بنابر گزارشها، امارات به دنبال دستیابی به سامانههای دفاع موشکی اسرائیل(رژیم صهیونیستی) جهت محافظت در برابر حملات احتمالی آینده بوده است.
روز دوشنبه، امارات از انهدام موشک حوثیها خبر داد، در حالی که میزبان «اسحاق هرتزوگ» -رئیسجمهور اسرائیل(رژیم صهیونیستی)- بود.
این رویداد توضیح میدهد که چرا ایران با وجود گرم شدن روابطش با امارات، به متحدان حوثی خود برای انجام حملات به این کشور چراغ سبز نشان داده است. پیام واضح است: ایران از توسعه روابط امارات با اسرائیل خشنود نیست.
از سوی دیگر، تشدید اخیر، ضعف درونی استراتژی جدید امارات را برای اجتناب از تقابل و دو قطبی شدن گفتگو و دیپلماسی نشان میدهد.
اگر حوثیها مراکز تجاری دبی را هدف قرار دهند، اقتصاد امارات فلج و باعث آسیب رسیدن به وجهه برند ملی آن میشود.