loader image

جستجو

US assistance to Pakistan to strengthen border security with Afghanistan

عرب نیوز:
کمک آمریکا به پاکستان برای تقویت امنیت مرز با افغانستان

مرکز مطالعات سورین

چکیده

روزنامه «عرب نیوز» در یادداشت خود از کمک آمریکا به پاکستان برای تقویت امنیت مرز با افغانستان خبر داد و نوشت: آمریکا می‌خواهد هم‌زمان از طریق پاکستان نیز فشار بر طالبان را افزایش دهد.

فهرست مطالب

به‌گزارش مرکز مطالعات سورین، روزنامه عرب نیوز در یادداشت خود نوشت: «بلاول بوتو زرداری» -وزیر خارجه پاکستان- اظهار داشت که در جریان سفر به آمریکا، «باب منندز» و «لیندسی گراهام» دو سناتور ارشد آمریکایی به او گفتند که مسئله کمک مالی به پاکستان برای تقویت امنیت مرزی با افغانستان در بودجه سال 2023 آمریکا لحاظ شده است.

منندز ریاست کمیته روابط خارجی سنا را بر عهده دارد و گراهام نیز رئیس کمیته قضایی سنای آمریکا است.

وی در رابطه با گزارش رسانه‌ها مبنی بر پیشنهاد آمریکا برای بهبود روابط دهلی و اسلام‌آباد گفت: آن‌ها هرگز مسئله هند را به‌جز در بیانیه‌های عمومی مطرح نکردند.

این تحولات در حالی صورت گرفته است که حملات تروریستی در پاکستان تشدید شده و تنش‌های مرزی بین اسلام‌آباد و کابل نیز پس از درگیری‌های مرگبار در مرز چمن اسپین بولدک افزایش‌یافته است.

در لایحه‌ای که کنگره آمریکا روز جمعه تصویب کرد، ۲۰۰ میلیون دلار به ترویج برابری جنسیتی در پاکستان اختصاص‌یافته و بر نیاز به مبارزه با تروریسم هم تأکید شده است.

مقام‌های آمریکایی نیز کمک آمریکا به پاکستان برای مبارزه با تروریست‌ها را تأیید کرده‌اند. ند «پرایس» -سخنگوی وزارت خارجه آمریکا- در یک کنفرانس خبری در ۱۹ دسامبر گفت: گروه‌های تروریستی مستقر در افغانستان مانند تحریک طالبان پاکستان اخیراً حملات خود به اهداف پاکستانی را افزایش داده‌اند و ما به اسلام‌آباد برای مقابله با این تروریست‌های خطرناک کمک کرده‌ایم.

وزیر خارجه پاکستان می‌گوید که بودجه اختصاص‌یافته تحت عنوان برنامه تأمین مالی نظامی خارجی فقط برای حمایت از توانایی‌های ضد تروریسم و ضد شورش در پاکستان در دسترس خواهد بود.

او خاطرنشان کرد که بودجه اختصاص‌یافته برای کنترل بین‌المللی مواد مخدر و اجرای قانون هم باید برای برنامه‌های امنیت مرزی در پاکستان استفاده شود.

«توقیر حسین» -سفیر سابق پاکستان و استاد کمکی در دانشگاه جورج تاون- می‌گوید که شکست تروریسم خواسته هر دو کشور در منطقه است.

به گفته او آمریکا‌‌‌‌‌ نمی‌تواند بدون اینکه خود کمکی کند، از پاکستان درخواست کمک کند. این‌یک چالش مشترک است که هیچ‌کدام به‌تنهایی نمی‌توانند آن را حل کنند.

حسین همچنین افزود که بیانیه عمومی حمایت از پاکستان بخشی از تلاش‌های مستمر آمریکا‌‌‌‌‌ برای بازسازی وجهه‌ خود در این کشور است.

در زمان دولت عمران خان، نخست‌وزیر سابق پاکستان، رابطه آمریکا با این کشور به پایین‌ترین حد رسید.

انتقادهای مستمر عمران خان از سیاست‌های آمریکا ناخرسندی دولت‌مداران آمریکایی را در پی داشت؛ تا جایی که ارتش پاکستان که بزرگ‌ترین متحد آمریکا به‌حساب می‌آید، حمایت خود از دولت عمران را قطع کرد و درنتیجه دولت عمران خان هم در پی استیضاح، سقوط کرد.

باروی کار آمدن دولت شهباز شریف، تلاش هر دو طرف برای بهبود روابط از سر گرفته شد.

قدرت گرفتن دوباره طالبان پاکستان و حملات مداوم آنان به ارتش این کشور، آمریکا و پاکستان را متوجه کرد که باید در این رابطه موضع مشترک داشته باشند.

به نظر می‌رسد حضور دوباره پهپادهای آمریکا در آسمان افغانستان از چند روز پیش هم، ناشی از همین توافق و نزدیکی دوباره پاکستان و آمریکا باشد.

از طرفی، دستورهای تازه رهبر طالبان برای محدودیت بیشتر زنان و دختران افغانستان با واکنش مشابه آمریکا و پاکستان روبرو شد و مقام‌های پاکستان هم هرچند نه به‌تندی کشورهای غربی، اما به شکل واضح، از این محدودیت‌ها انتقاد کرده‌اند.

به نظر می‌رسد آمریکا می‌خواهد هم‌زمان از طریق پاکستان نیز فشار بر طالبان را افزایش دهد و در مقابل، به دولت پاکستان برای مبارزه با تروریست‌ها کمک کند.