loader image

جستجو

Will Liz Truss save the JCPOA

نشنال اینترست:
آیا  لیز تراس برجام را نجات می‌دهد؟

مرکز مطالعات سورین

چکیده

روزنامه «نشنال اینترست» نوشت: لیز تراس به‌عنوان یک سیاستمدار عملگرا و باتجربه قابل‌توجه در سیاست خارجی، می‌تواند نقشی کلیدی در نهایی کردن مذاکرات و کاهش اختلافات داشته باشد.

فهرست مطالب

به‌گزارش مرکز مطالعات سورین، روزنامه نشنال اینترست در مقاله‌ای به‌قلم «محمد جواد موسوی‌زاده» نوشت: تراس هفته گذشته به‌عنوان جانشین بوریس جانسون انتخاب شد و او سومین نخست‌وزیر زن بریتانیا است.

پس از حملات هوایی اسرائیل(رژیم صهیونیستی) به غزه در اوایل ماه آگوست، تراس گفت: «بریتانیا در کنار اسرائیل(رژیم صهیونیستی) و حقش، برای دفاع از خود ایستاده است.»

او یک متحد سرسخت اسرائیل(رژیم صهیونیستی) در بریتانیا است.

در طول جنگ بین روسیه و اوکراین، سیاست‌های تندرو تراس علیه روسیه، از سوی رسانه‌های بزرگ مورد توجه قرار گرفته است.

تراس در یک سال گذشته با «حسین امیرعبداللهیان» -وزیر امور خارجه ایران- در تماس بوده است.

دو طرف چندین ملاقات و تماس تلفنی در مورد بازداشت شدگان در ایران و برجام داشتند.

تعامل دیپلماتیک بر سر فعالیت‌های منطقه‌ای ایران، در مذاکرات آتی بین دولت تراس و بایدن حیاتی خواهد بود.

بریتانیا بیش از سایر کشورهای اروپایی بر تصمیمات کاخ سفید تأثیر دارد و کاخ سفید می‌تواند با استفاده از تجربیات مثبت ایران و تراس، نقش میانجی را به انگلیس در تلاش برای حل مشکلات دوجانبه بدهد.

به‌عنوان یک سیاستمدار عملگرا و باتجربه قابل‌توجه در سیاست خارجی، تراس می‌تواند نقشی کلیدی در نهایی کردن مذاکرات و کاهش اختلافات داشته باشد.

از سال گذشته، دیپلمات‌های آمریکایی و ایرانی یک ماراتن مذاکرات با میانجیگری اتحادیه اروپا را برای نجات (برجام) که بیشتر به‌عنوان توافق هسته‌ای ایران شناخته می‌شود، برگزار کرده‌اند.

با این حال، جمهوری‌خواهان در آمریکا و حامیان اسرائیل(رژیم صهیونیستی) در بریتانیا، که به تراس نزدیک هستند، با احیای برجام  مخالفند.

اگرچه تراس در داخل، با مشکلات اقتصادی فاجعه‌باری مواجه است، اما مسائل خارجی در دستور کار او قرار دارد و ایران همیشه موضوع مهمی برای بریتانیا بوده است.

برای پر کردن خلأ اتحادیه اروپا پس از برگزیت، سیاستگذاران بریتانیایی سیاست خارجی این کشور را به استراتژی آمریکا نزدیک‌تر کرده‌اند.

با در نظر گرفتن این موضوع، تراس یک نخست‌وزیر ایده‌آل برای واشنگتن است. تراس نسبت به جانسون در برابر دشمنان آمریکا جنگ‌طلب‌تر است و می‌تواند موضعی سخت در برابر روسیه، چین و ایران اتخاذ کند.

بدیهی است که چشم‌انداز روابط ایران و انگلیس به‌شدت به نتیجه مذاکرات برای احیای برجام بستگی دارد.

البته با توجه به تصویر بیش از حد منفی در حافظه ایرانیان که ناشی از عملکرد استعماری انگلیس در ایران است، نخست‌وزیر جدید به عدم اعتماد دو طرف پایان نخواهد داد.