loader image

جستجو

Expressing the concern of the Persian Gulf Cooperation Council about the nuclear program of the Islamic Republic

صدای آمریکا:
ابراز نگرانی شورای همکاری خلیج‌فارس از برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی

مرکز مطالعات سورین

چکیده

شبکه خبری«صدای آمریکا» در گزارشی از ابراز نگرانی شورای همکاری خلیج‌فارس از برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، خبر داد.

فهرست مطالب

به‌گزارش مرکز مطالعات سورین، شبکه خبری صدای آمریکا در گزارشی خبر داد:نشست وزیران شورای همکاری خلیج‌فارس با صدور بیانیه‌ای با ابراز نگرانی از «تحولات پرونده هسته‌ای ایران»، بر اهمیت تسریع در تفاهم‌های سازنده بین جمهوری اسلامی و کشورهای ذیربط در مورد موضوع هسته‌ای برای حفظ امنیت و ثبات منطقه تاکید کرد.

این موضع نشست ریاض واکنش جمهوری اسلامی ایران را به همراه داشته است.

در بیانیه نشست وزیران شورای همکاری خلیج‌فارس آمده است که «شورای وزیران آمادگی خود را برای همکاری و تعامل موثر با پرونده هسته‌ای ایران و شرکت در تمامی مذاکرات، بحث‌ها و نشست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی» در این زمینه اعلام می‌کند.

بیانیه همچنین خواستار آن شد که «این مذاکرات نه تنها برنامه هسته‌ای ایران، بلکه همه نگرانی‌های امنیتی» کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس مانند «موشک‌های بالستیک، موشک‌های کروز، پهپادها، ایمنی ناوبری بین‌المللی و تأسیسات نفتی» را نیز شامل شود تا «به دستیابی به اهداف مشترک کمک کند».

به گزارش وب‌سایت شورای همکاری خلیج‌فارس، نشست ریاض بر اهمیت تعهد ایران برای عدول نکردن از سطح غنی‌سازی اورانیوم مورد نیاز برای استفاده‌های صلح‌آمیز و لزوم اجرای تعهدات و همکاری کامل این کشور با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأکید کرد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه ٨ شهریور در گزارش محرمانه‌ای گفت جمهوری اسلامی با سرپیچی از خواسته‌های بین‌المللی، ذخایر اورانیوم غنی‌شده در سطح «نزدیک به درجه تسلیحاتی» خود را افزایش داده است.

در این گزارش آمده است که میزان اورانیوم غنی‌شده ۶۰ درصدی جمهوری اسلامی تا ۲۷ مرداد سال جاری در مجموع ۱۶۴.۷ کیلوگرم بوده و این مقدار در مقایسه با گزارش قبلی در اردیبهشت سال جاری بیش از ۲۲ کیلوگرم افزایش داشته است.

به گفته کارشناسان، رساندن اورانیوم غنی‌شده با خلوص ۶۰ درصد تا اورانیوم به درجه تسلیحاتی ۹۰ درصد خلوص، تنها نیازمند برداشتن «یک گام کوتاه و فنی» است.

آژانس در گزارش خود خاطرنشان کرد که حکومت ایران تصمیم پیشین خود را مبنی بر منع بازدید بازرسان آژانس از برنامه هسته‌ای‌اش، هنوز مورد بازبینی قرار نداده است و دوربین‌های نظارتی آژانس همچنان مختل هستند.