بهگزارش مرکز مطالعات سورین، وبگاه فوربز در گزارش خود بهقلم «پائول ایدن» نوشت: حملات هوایی اسرائیل(رژیم صهیونیستی) به سوریه هنوز هم یک اتفاق عادی در طول یک دهه گذشته است که پس از آغاز عملیات هوایی پیشگیرانه اسرائیل(رژیم صهیونیستی) علیه اهداف مرتبط با ایران در همسایه شمالی جنگزده خود آغاز شد.
اخیراً یک حمله هوایی از سمت اسرائیل(رژیم صهیونیستی) به مناطقی در نزدیکی حمص سوریه اتفاق افتاد و خسارات نامشخصی نیز بر جای گذاشت.
یکی از موشکهای پدافند هوایی سوریه نیز در پاسخ شلیک شد که بر فراز شهر جنوبی رحات منفجر شد و اسرائیل(رژیم صهیونیستی) نیز با هدف قرار دادن آن پدافند هوایی و اهداف دیگری پاسخ این حمله را داد.
عملیات هوایی اسرائیل(رژیم صهیونیستی) بر فراز سوریه که عمدتاً با هدف استقرار ایران در آنجا انجام میشد، هنوز به پایان نرسیده است .
گزارشهای اخیر نشان میدهد که تلاشهای ایران برای تقویت جای پای خود در این کشور عربی و تقویت تواناییهای گروه حزبالله در همسایه لبنان همچنان بسیار فعالانه است.
موفقیت ایران در هر دو کشور میتواند تلاش یکساله اسرائیل(رژیم صهیونیستی) برای جلوگیری از اجرای این پروژههای استراتژیک را تضعیف کند.
در یک گزارش معتبر از یک روزنامه اسرائیلی، حزبالله زرادخانه پدافند هوایی خود را دو برابر کرده است و میتواند دیگر عملیات نیروی هوایی اسرائیل (IAF) بر فراز لبنان را قطع و بهطور فعال در آن اختلال ایجاد کند.
آنها همچنین به تخمینهایی اشاره کردند که معتقدند حزبالله ممکن است میزان سامانههای پدافند هوایی در اختیار خود را در طول پنج سال گذشته دو برابر کرده باشد و این سامانههای دفاعی عمدتاً مبتنی بر سامانههای مدرن ایرانی هستند.
مشخص نیست چه سیستمهای ایرانی ممکن است به لبنان رسیده باشند، اما آنها قطعاً میتوانند مانعی برای کارزار اسرائیل(رژیم صهیونیستی) در سوریه باشند.
به هر حال اگر ارزیابیهای موجود در این گزارش واقعاً درست باشد، ممکن است بهزودی تغییرات بسیاری در عملکرد هوایی اسرائیل(رژیم صهیونیستی) رخ دهد و بشدت باعث تضعیف قدرت هوایی اسرائیل(رژیم صهیونیستی) شود.
اگر تهران موفق به انتقال و راهاندازی برخی سامانههای میانبرد خود شود، میتواند به پیروزی کوچکی بر اسرائیل(رژیم صهیونیستی) دست یابد و گزارشها حاکی از آن است که تلاشهای ایران برای استقرار پیشرفتهترین سامانههای موشکی پدافند هوایی خود در سوریه ادامه دارد.
رویترز گزارش داده که ایران تجهیزات نظامی را در میان کمکهای بشردوستانه اش به سوریه قاچاق کرده است.
تهران از طریق انتقال هوایی، تجهیزات ارتباطی پیشرفته، باتریهای رادار و قطعات یدکی مورد نیاز خود را برای ارتقای برنامهریزیشده سامانه پدافند هوایی سوریه منتقل کرده است.
استقرار یا باور به استقرار این سامانهها، خط قرمزی برای اسرائیل(رژیم صهیونیستی) خواهد بود، نیروی هوایی ارتش اسرائیل(رژیم صهیونیستی) برای فرار یا انهدام موشکهای سوریهای به مهمات فعلی خود متکی است، اما بردهای برتر سامانههای ایرانی میتواند این کار را دشوارتر کند یا حتی باعث شود تا اسرائیل(رژیم صهیونیستی) به تعداد بیشتری مهمات دوربرد برای غلبه و نابودی این اهداف نیاز پیدا کند
اگرچه فرض بر این است که ایران میتواند چنین سیستمهایی را مونتاژ و فعال کند، اما رویدادهای صبح یکشنبه و همه این گزارشها و شایعات اخیر در مورد استقرار پدافند هوایی ایران در سوریه و لبنان، قویاً نشان میدهد که عملیاتهای نیروی هوایی در این کشور بعید است به این زودی پایان یابد.