بهگزارش مرکز مطالعات سورین، نشریه درایو در یادداشت تازه خود بهقلم «جوزف ترویتیک» نوشت: به گفته مقامات آمریکایی، به نظر میرسد ایران در سال جدید جنگندههای Su-35 Flanker-E ساخت روسیه را دریافت کند.
این ارزیابی بر اساس برنامهای برای آموزش بخشی از خلبانان ایرانی برای پرواز سوخو-35 است که فصل بهار در روسیه انجام شد.
این آموزش بخشی از آن چیزی است که مقامات آمریکایی گفتهاند میزان «بیسابقه» کمکهای نظامی و دیگر فنآوری از مسکو به تهران است که حداقل تا حدی با حمایت ایران از جنگ روسیه در اوکراین، از جمله تحویل پهپادهای کامیکازه مرتبط است.
علاوه بر پهپادهای کامیکازه، دولت روسیه همچنان بهدنبال دستیابی به صدها موشک بالستیک کوتاهبرد ایرانی بهعنوان بخشی از این مبادله است.
این افزایش همکاریها ناشی از درگیری در اوکراین بوده است و مسکو تهران را بهعنوان منبعی ارزشمند برای حمایت از تلاشهای جنگی خود در مواجهه با تحریمهای فلجکننده بینالمللی میبیند.
موشکهای بالستیک ایران میتوانند به نیروهای روسی ابزار قوی ویژهای برای حملات بیشتر بدهند که نیروهای اوکراینی حداقل در حال حاضر برای دفاع در برابر آنها تحت فشار قرار میگیرند.
این نگرانی به وضوح تا حدی بر اساس خرید بالقوه ایران از جتهای جنگنده Su-35 است، که نشاندهنده تزریق گسترده قابلیتهای جدید جنگی هوایی به نیروی هوایی ایران است که به طور فزاینده سالخوردهتر میشود.
تجارتی که شامل سوخو-35 برای پهپادها، موشکها و سایر مواد میشود، میتواند برای کرملین که دارای پول نقد است، جذاب باشد. در عین حال، مقامات تهران نیز ممکن است علاقهمند به تقویت ذخایر نقدی خود باشند.
با این حال، سوخو-35 برای ایران میتواند به خوبی نشاندهنده تلاش بسیار گستردهتر برای مدرنسازی نیروهای مسلح این کشور با کمک روسیه باشد. بر کسی پوشیده نیست که تهران بهدنبال دستیابی به اس-400 دوربرد بوده است.
شبكه پدافند هوايي ايران نيز همانند نيروي هوايي خود، بخش قابلتوجهي از سيستمهاي فرسودهاي را تشكيل ميدهد كه از دولت شاه به ارث برده است.
از سوی دیگر، تعمیق همکاری بین مسکو و تهران میتواند پیامدهای قابلتوجهی برای روسیه و جنگ در اوکراین داشته باشد.
اگر روسیه بتواند تعداد قابلتوجهی از موشکهای بالستیک کوتاهبرد ایران را بهعنوان بخشی از این مشارکت فعلی به دست آورد، این میتواند تأثیرات بارزتری بر مسیر درگیری داشته باشد.