بهگزارش مرکز مطالعات سورین، نشریه فوربز در گزارش خود بهقلم «پل ایدون» اعلام کرد: اسرائیل(رژیم صهیونیستی) به احتمال زیاد برای انجام حملات بیسابقه خود در روز 26 اکتبر علیه ایران و هدف قرار دادن پدافند هوایی و برنامه موشکهای بالستیک این کشور، بهشدت به موشکهای بالستیک پرتابشده از هوا متکی بود.
از قضا، اسرائیل(رژیم صهیونیستی) موشکهای بالستیک هواپرتاب خود را از نمونهای که در ابتدا برای شبیهسازی مدل بالستیک ایرانی طراحی شده بودند، توسعه داد تا کارایی موشکهای رهگیر پیشرفته ضد بالستیک پیکان را آزمایش کند.
جدا از آزمایش و تقویت قابلیتهای پدافند موشکی اسرائیل(رژیم صهیونیستی)، این موشکهای بالستیک هواپرتاب اکنون نقشی تهاجمی علیه برنامه موشکی ایران ایفا کردهاند. ایران رد کرده که این حملات مانع تولید موشکهایش شده است.
«فردی خوئیری» تحلیلگر امنیت جهانی برای غربآسیا و شمال آفریقا میگوید موشکهای بالستیک هواپرتاب میتوانند بسیار کارآمد و از نظر استراتژیک سودمند باشند.
خوئیری افزود، این تمایزات باعث میشود این موشکهای بالستیک هواپرتاب بهطور منحصربهفردی با استراتژی امنیتی منطقهای اسرائیل سازگار شوند.
در حالی که موشکهای بالستیک کوتاهبرد ایران که قادر به کلاهکهای سنگینتر هستند، برای بازدارندگی و نمایش قدرت خودمحور باقی میمانند.
موشکهای رهگیر پیکان 2 و پیکان 3 اسرائیل(رژیم صهیونیستی) نقش مهمی در رهگیری موشکهای بالستیک ایران در جریان رگبارهای 13 آوریل و 1 اکتبر ایفا کردند.
آموزش در برابر موشکهای اسپارو در طول سالها بدون شک به آمادهسازی این دفاع برای آن رگبارهای بیسابقه کمک کرد.
با این وجود، برخی از موشکهای ایرانی، بهویژه در حمله دوم که خشنتر و با هشدار کمتری همراه بود، برخورد کردند.
اسرائیل(رژیم صهیونیستی) با احتیاط کمتر از یک هفته بعد حمله 13 تا 14 آوریل را تلافی کرد و حملهای انفرادی را علیه منطقه مرکزی اصفهان انجام داد.
حمله 26 اکتبر بسیار مهمتر بود و اسرائیل(رژیم صهیونیستی) حداقل به 20 هدف از جمله سه سامانه اس-300 حمله کرد که نشان میدهد هر چهار سیستمی را که ایران از روسیه به دست آورده بود، منهدم کرد یا حداقل بهطور قابلتوجهی به آنها صدمه زد.