بهگزارش مرکز مطالعات سورین، نشریه نیوزویک در مطلبی بهقلم «راجا کریشنامورتی» اعلام کرد: مؤسسات، مانند مردم، باید با افزایش سن راههای جدیدی برای تکامل پیدا کنند. شورای امنیت سازمان ملل متحد نباید متفاوت باشد.
ماه گذشته در نیویورک، رهبران جهان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گرد آمدند تا توصیههایی را در مورد مسائل بینالمللی ارائه دهند، از جمله درخواست رو به رشد برای اصلاح نظام بینالمللی.
جهان امروز با زمانی که سازمان ملل در سال 1945 تأسیس شد متفاوت است.
همانطور که ساختار حکمرانی جهانی تکامل یافته است، ما باید سیستم بینالمللی را اصلاح کنیم تا واقعیتهای ژئوپلیتیک فعلی ما را منعکس کند.
یکی از ایدههای پیشنهادشده توسط «لیندا توماس گرینفیلد» سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، گسترش شورای امنیت است.
این امر شامل افزودن دو کرسی دائمی برای آفریقا، رزرو یک کرسی در شورا برای کشورهای جزیرهای کوچک در حال توسعه و حمایت مستمر آمریکا از کرسیهای دائمی برای ژاپن، آلمان و هند است.
آمریکا تمایل خود را برای حمایت از اصلاحات نشان داده است و ما اکنون باید برای گنجاندن کرسیهای اضافی برای اقتصادهای نوظهور و قدرتهای سنتی در مناطقی که کمتر حضور دارند، از جمله آفریقا، آمریکای لاتین و کارائیب، تلاش کنیم.
چرا آفریقا؟ به بیان ساده، این منطقه یک نقطه کانونی برای ژئوپلیتیک قرن بیست و یکم است.
این کشور خانه بیش از یک میلیارد نفر، برخی از سریعترین اقتصادهای در حال رشد جهان و مسیرهای دریایی حیاتی است که تجارت جهانی را هدایت میکند.
این منطقه همچنین در مرکز رقابت استراتژیک بین قدرتهای بزرگی مانند آمریکا و جمهوری خلق چین قرار دارد و بازیگران مهمی مانند نیجریه، کنیا، آنگولا و سایرین بهعنوان شرکای ضروری در ساختار امنیتی گستردهتر عمل میکنند.
علاوه بر این، آمریکا دریافته است که منافع امنیتیاش عمیقاً با منافع شرکای خود در آفریقا و فراتر از آن در هم تنیده است.
حمایت واشنگتن از اصلاحات شورای امنیت با استراتژی گستردهتر آن برای ایجاد و تقویت اتحادها برای مقابله با چالشهای مشترک جهانی همسو است.
آمریکا با حمایت از گنجاندن کرسیهای دائمی اضافی، بهویژه از مناطقی مانند آفریقا، تعهد خود را به نظم بینالمللی مبتنی بر قوانین که منصفانهتر، نمایندهتر و انعطافپذیرتر است، نشان میدهد.
در همکاری با رهبران نوظهور جهانی، آمریکا میتواند ائتلافی از دموکراسیهای همفکر را که از هنجارهای بینالمللی حمایت میکنند و صلح و ثبات را ترویج میکنند، پرورش دهد.
یک شورای امنیت توسعهیافته و اصلاحشده، تنوع ساختارهای قدرت جهانی را بهتر منعکس میکند و پاسخهای مشارکتی و مؤثرتر به بحرانهایی مانند تروریسم، نقض حقوق بشر و تغییرات آب و هوایی را امکانپذیر میکند.
اصلاح شورای امنیت دیگر یک گزینه نیست بلکه یک ضرورت است. آمریکا با همکاری با متحدان و شرکای خود، میتواند در شکلدهی نظم جهانی عادلانهتر، مؤثرتر و نمایندهتر پیشرو باشد و اطمینان حاصل کند که شورای امنیت مرتبط و پاسخگو به بحرانهای امروز و فردا است.
جهان نظارهگر است و زمان آن فرا رسیده است که مجمع عمومی سازمان ملل وارد عمل شود.
اکنون زمان اصلاح شورای امنیت است. با انجام این کار، ما تضمین میکنیم که نظام بینالمللی نیرویی برای صلح، عدالت و همکاری باقی بماند.